Hlavní obsah

Býk shodil do studny tele. Hasiči povolali bagr

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Dvě jednotky hasičů zachraňovaly o víkendu v třinecké místní části Oldřichovice tele o váze asi 300 kilogramů, které spadlo do úzké studny. Zvíře tam shodil statný býk, když o něj zavadil. Tele se nakonec podařilo zachránit, aniž by utrpělo vážnější zranění.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Tele skončilo ve studni, vytahovali ho hasiči.

Článek

Jak uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela, tele zaplňovalo celý prostor studny a žalostně bučelo, stejně jako jeho matka.

„Protože nohy mělo vmáčklé pod sebou, hasiči nemohli při jeho vyproštění použít tradiční popruhy Jejich pohotová chytrost a um ale opět slavily úspěch. Po dohodě s majitelkou stáda byl rychle přivolán traktorbagr z nedaleké stavby, který zhruba metr vysokou betonovou skruž v zemi obhrabal, byla opatrně odsunuta, aby nepřekážela v dalším postupu záchrany. Hasiči pak vytáhli tele vlastníma rukama,“ sdělil mluvčí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Tele skončilo ve studni, vytahovali ho hasiči.

Kromě několika odřenin nejevilo na první pohled žádné známky újmy na zdraví a vesele odběhlo na pastvu.

Spokojená byla jak matka telete, která doprovázela zásah třineckých hasičů hlasitými projevy, tak velitel zásahu. „Na záchraně telete kolegové pracovali i přes své mládí doslova bez dechu,“ poznamenal zkušený profesionální hasič.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám