Hlavní obsah

Bulhaři, kteří v Plzni unesli dívku a chtěli sex, stanuli u soudu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Až deset let vězení hrozí trojici Bulharů, kteří letos v březnu unesli v Plzni 17letou dívku a chtěli ji znásilnit. Jen díky náhodnému svědkovi, který je viděl, jak na Karlovarské třídě cpou zuby nehty se bránící oběť do auta, je policie včas dopadla. U plzeňského soudu ve čtvrtek svalovali vinu jeden na druhého.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obžalovaní Bulhaři Todor Genov Yordanov (modré triko), Yordan Genov Yordanov (uprostřed) a nejmladší Petar Koley Petrov (na lavičce)

Článek

„V půl jedné v noci zastavili obžalovaní s vozidlem Audi pod mostem u rondelu. Dva z nich vystoupili a oslovili poškozenou s tím, že hledají nějakou diskotéku. Poté, co je nasměrovala zpět do centra města, ji chytli zezadu za ruce a nohy a odvlekli do auta, přičemž dívka křičela o pomoc a snažila se jim vysmeknout,“ řekl státní zástupce Roman Šusťáček.

Podle něho pak trojice odjela směrem na dálniční přivaděč u Nové hospody, kde byla zadržena policií. Během cesty únosci sebrali dívce mobilní telefon a náušnice. Přitom se jí zeptali, jestli dělá sex. Když jim odpověděla záporně, dostala facky a jeden z obžalovaných ji začal osahávat na prsou,“ pokračoval žalobce.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Únosci se nechtěli vzdát ani policistům. Nejprve se jim snažili ujet, pak zase odmítali z vozidla vystoupit. „Vzpírali se a bránili. Policisté je museli za použití donucovacích prostředků z auta vytáhnout,“ připomněla zákrok mluvčí plzeňské policie Hana Štefflová.

Cizinci ve věku od 19 do 32 let jsou obviněni ze zločinů pokusu znásilnění a vydírání. Živí se jako dělníci v továrně na Tachovsku.

Soud bude v srpnu pokračovat výpověďmi poškozené a dalších svědků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám