Hlavní obsah

Bulhar ubil ve sklepě prostitutku, protože chtěla odejít z nevěstince. Soud mu potvrdil 15 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Bulhar Emil Dossev si za vraždu prostitutky spáchanou v roce 1996 v Dubí na Teplicku odsedí 15 let ve vězení. Jeho dovolání odmítl Ústavní soud (ÚS). Vrah byl dopaden 11 let po spáchání činu v Bulharsku, odkud byl vydán do ČR.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Vrah se do roku 2007 skrýval v Bulharsku.

Článek

Dossev ve stížnosti konkrétně poukazoval na údajné porušení práva na spravedlivý proces. Justice podle něj chybovala, když neprovedla některé navrhované důkazy a z ostatních vyvodila nesprávné závěry.

Podle ústavních soudců ale shromážděné důkazy představovaly spolehlivý základ pro verdikt.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Ani v rovině procesní ÚS žádné pochybení neshledal," stojí v usnesení. ÚS se případem zabýval bez veřejného jednání. Stížnost obdržel již v roce 2012, k odmítnutí ale zpravodajka Michaela Židlická dospěla až letos v červnu, těsně před svým odchodem ze soudu.

Dossev byl podle obžaloby členem gangu bulharských kuplířů, který se policii podařilo rozbít, avšak někteří jeho členové prchli do zahraničí. Dosseva česká justice nejprve v nepřítomnosti odsoudila na devět let za kuplířství a poté na 15 let za vraždu. Po jeho vydání do Česka se proces zopakoval se stejným výsledkem.

Nyní je bývalý člen cizinecké legie podle dostupných informací ve valdické věznici. Prostitutku údajně ubil ve sklepě domu v Dubí, a to kvůli tomu, že se chystala utéci z nevěstince. Žena měla mnohočetné zlomeniny. Její tělo později policie objevila na zahradě domu. Dossev tvrdí, že dívku nezabil, z vraždy opakovaně obvinil jiného Bulhara.

Reklama

Související témata:

Související články

Česko usiluje o vydání bulharského zabijáka

Emil Dossev, bulharský zabiják odsouzený v nepřítomnosti v České republice k patnácti rokům vězení, byl v rodném Burgasu zadržen a vsazen do vydávací vazby....

Výběr článků

Načítám