Hlavní obsah

Bulawa zůstane nadále za mřížemi

Právo, kij
OSTRAVA

Podnikatel Zdeněk Bulawa, který loni v Českém Těšíně usmrtil při dopravní nehodě tři policisty, zůstane do vynesení rozsudku za mřížemi. Krajský soud v Ostravě v pátek nesouhlasil s jeho propuštěním na svobodu.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

"Soud nepřijal slib obžalovaného Bulawy a ponechal ho ve vazbě," řekl Právu karvinský státní zástupce Otakar Cibien. Právě on podal stížnost proti rozhodnutí karvinského soudu, který má Bulawovu kauzu na starosti a jeho propuštění na svobodu posvětil. Pirát silnic přitom nadále vlastní řidičský průkaz, přestože se v minulosti dopustil 34 dopravních přestupků.

"Kdyby byl teoreticky propuštěn z vazby a požádal, že se chce například vzdálit do Prahy, tak mohl sednout za volant auta a jet," konstatoval státní zástupce. Karvinský soudce Roman Raab s jeho propuštěním souhlasil na základě složení slibu, že se nebude vyhýbat soudnímu líčení. Státní zástupce Bulawův slib považoval za nevěrohodný. "Obžalovaný chtěl z místa nehody ujet a navíc svalit vinu na spolujezdce," podotkl.

Soudce krajského soudu, který o setrvání ve vazbě rozhodl, nechtěl svůj výrok komentovat. "Dokud nedostanou obě strany naše rozhodnutí, tak se k němu nebudu vyjadřovat," konstatoval. Soudní líčení s Bulawou bude pokračovat 7. června, kdy by mohl padnout rozsudek. Podnikateli hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Bulawa: Policie mi vjela do cesty

Podnikatel Zdeněk Bulawa v úterý poprvé veřejně promluvil o loňské říjnové nehodě v Českém Těšíně, kde se svým luxusním mercedesem narazil do policejní...

Výběr článků

Načítám