Hlavní obsah

Bulawa a komplicové Krejčíře míří do vazby

Právo, ČTK, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ostravský okresní soud v sobotu uvalil vazbu na Zdeňka Bulawu, který v minulosti získal přezdívku "zabiják policistů". Společně s ním míří za mříže dva údajní komplicové stíhaného miliardáře Radovana Krejčíře. Všechny v pátek ráno zatkla finanční policie a obvinila je z daňových úniků ve výši 70 miliónů korun při obchodování s alkoholem.

Článek

"Vzala jsem v úvahu nebezpečí, že by obvinění mohli mařit důkazy a ovlivňovat svědky. Zároveň jsem se obávala, že vzhledem k vysoké trestní sazbě, která jim hrozí, by mohli uprchnout," zdůvodnila své rozhodnutí soudkyně. Obviněným hrozí až 12 let vězení.

Bulawa v roce 2003 opilý a ve vysoké rychlosti smetl v Českém Těšíně ze silnice policejní felicii, ve které zemřeli tři strážci zákona. Po odpykání dvou let ze čtyřletého trestu se loni dostal podmíněně na svobodu.

Krejčířovy komplice Jaromíra Raidu a Radka Nauše kriminalisté zatkli v pátek, když zrovna opouštěli vazební věznici. V ní seděli za jiný případ.

Údajně však pominul vazební důvod spočívající v obavě z ovlivňování svědků. Raida a Nauš patří podle policie do Krejčířova desetičlenného gangu, který chtěl podle obvinění poškodit státní energetickou společnost Čepro. Skupina se měla pokusit od státu vylákat podvodem dvě miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Bulawa: Policie mi vjela do cesty

Podnikatel Zdeněk Bulawa v úterý poprvé veřejně promluvil o loňské říjnové nehodě v Českém Těšíně, kde se svým luxusním mercedesem narazil do policejní...

Soud odmítl dovolání u Bulawovy nehody

Nejvyšší soud odmítl v neveřejném jednání dovolání týkající se případu Zdeňka Bulawy, který v roce 2003 spoluzavinil dopravní nehodu v Českém Těšíně. Zemřeli...

Výběr článků

Načítám