Hlavní obsah

Bublan: Při další technoparty policie zakročí

TACHOV

Ministr vnitra František Bublan v pátek prohlásil, že pokud se bude v nejbližší době konat podobná akce jako CzechTek a účastníci poruší zákon, policie opět zasáhne. Uvedl to při návštěvě Tachova. Reagoval tak na dotaz novináře, podle kterého se údajně v brzké době chystá v Česku podobná akce.

Článek

"Policie musí chránit zákon. Pokud by tedy někde nastala podobná situace jako na technoparty u Mlýnce, policie musí konat," řekl Bublan.

Ministr přijel na Tachovsko diskutovat o technoparty se starosty zdejších obcí, hasiči i policisty. Prohlédl si i místo konání akce na louce u Mlýnce. Řekl, že ho návštěva sice obohatila, ale žádné nové zásadní informace nezískal. Je stále přesvědčen, že policejní zákrok byl oprávněný a přiměřený. "Možná, že jen některé konkrétní zákroky o sobotní noci byly nepřiměřené, ale těch asi nebylo mnoho," uvedl. Ministr také připustil, že by bylo lepší, kdyby byl v době zásahu přímo na místě. Tehdy ale nemohl přijet, protože byl v zahraničí.

Bublan společně se starosty dospěl k závěru, že obdobné situace bude muset řešit nový zákon, jenž dá obcím větší pravomoci podobné akce zakázat. S touto iniciativou přišli po technoparty sami starostové Tachovska. Téměř 30 starostů, tedy více než polovina, podepsalo prohlášení, v něm souhlasí se zákrokem policistů a požaduje nový zákon.

Starosta Tachova a senátor Ladislav Macák (ČSSD) je přesvědčen, že pokud organizátoři takových akcí přijdou za zastupiteli včas, tak se dá všechno dohodnout a není nutné řešit až následné problémy. "Samozřejmě vždycky se asi najde skupinka lidí, kteří budou zákon porušovat," uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám