Hlavní obsah

Brutální vražda německého starosty před soudem

Novinky, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Za velké pozornosti německých médií začalo v pondělí před Krajským soudem v Plzni hlavní líčení s trojicí podezřelých z vraždy německého starosty bavorského městečka Röckingenu. Tělo 51letého Ericha Kundera nalezla policie zakopané v lese vloni v červnu.

Foto: Martin Tlustý

Vykutálenou rádoby oběť údajného rasového násilí zkušení kriminalisté prokoukli zakrátko po nahlášení události.

Článek

Před soudním senátem stanuli Iveta Köppová (32) a Miroslav Král (30) z Nového Sedla na Sokolovsku a Roman Čabrada (27) z Chebu. Podle obžaloby se domluvili v březnu loňského roku, že "oberou" nějakého cizince.

Köppová se proto na chebském nádraží seznámila s poškozeným, kterého pod záminkou nabídnutého sexu vylákala do Čabradova bytu. Oba muži ho zde napadli, nejprve násadou od sekery do hlavy, když Kunder klesl k zemi, svázali mu nohy a ruce lepící páskou a zalepili mu ústa a oči.

Z kapsy mu vytáhli kreditní kartu, asi 200 EUR v hotovosti, mobil a klíče od mercedesu. Bitím ho pak donutili vyzradit PIN a místo, kde zaparkoval auto. Čabrada následně úspěšně vybral část peněz a když se vrátil, dal Kunderovi na hlavu dvě igelitové tašky a prodlužovačkou ho škrtil.

Německého starostu nakonec nechali v bytě samotného a spolu s Královou manželkou odjeli do Františkových Lázní domluvit prodej auta. Za vůz o ceně 760 tisíc měli přislíbených 100 tisíc korun. Cestou zpět vykopali v lese u Velkého Luhu jámu, vrátili se do bytu, tělo mrtvého muže zabalili do koberce a zakopali v připravené díře. Policisté po Kunderovi marně pátrali několik měsíců, tělo nalezli až v červnu. Vůz skončil v Bělorusku. Obžalovaní za něj nakonec měli dostat pouze padesát tisíc korun.

Nalákala ho na sex

V dopoledních hodinách byla vyslechnuta Köppová, která přiznala, že ji požádal Král o pomoc. "Řekl, jestli bych nezkontaktovala nějakého Němce, a on s Čabradou ho oberou. Jela jsem s nimi do Chebu a na nádraží si mě všiml nějaký cizinec a pozval mě na kafe. Odvedla jsem ho do Čabradova bytu, od kterého jsem měla klíč. Řekla jsem mu, ať jde dál, když vešel do obýváku, slyšela jsem nějaký křik, polekala jsem se a utekla do domluvené hospody. Tam za 15 minut přišel Čabrada a řekl, že je vše v pořádku a dal mi mobil. Peníze jsem žádné od něho nedostala," vypověděla před soudním senátem.

Druhý den jí měl Král říci, že se to nějak zvrtlo. O smrti Němce se údajně dozvěděla až z televize. Král ji měl potom vyhrožovat. Pokud prý něco řekne, lehne si vedle mrtvého.

Král prý udeřil jen třikrát

Původně měl Král hrát žárlivého manžela a dostat tak z Kundery nějaké peníze. Král přiznal, že jej udeřil jen třikrát. "Když se Čabrada po výběru peněz vrátil do bytu, řekl, že toho Němce nemůžeme pustit, že by na něj přivedl policajty," vypovídal Král a pokračoval popisem vraždy včetně odklizení těla. "Byl jsem z toho pár dní rozhozený," dodal s tím, že on sám by nedokázal zabít člověka. V dané chvíli proti Čabradovi nezasahoval prý proto, že se sám obával o život.

Jednání soudu odpoledne pokračovalo Čabradovým výslechem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám