Hlavní obsah

Brutálně zkopal invalidu ve vlaku do Hodonína, kamera zachytila důležité svědky

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Vážné zranění utrpěl ve vlaku na Hodonínsku invalida, kterého tam měl surově zbít neznámý pachatel. Poškozený musel na chirurgii a měsíc byl na neschopence. Policisté po násilníkovi pátrají a díky záznamům bezpečnostních kamer se podle nich smyčka kolem něj stahuje, vyšetřovatelé ale chtějí ještě vyslechnout dva důležité svědky, které zachytila pouliční kamera.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie vyšetřuje napadení invalidyVideo: Policie ČR

 
Článek

Krvavý incident se odehrál na konci května ve vlaku během jízdy mezi stanicemi Rohatec-zastávka a Hodonín. Ve vagonu mělo dojít k potyčce, při které neznámý pachatel brutálně zaútočil na invalidu.

„Násilím jej nejprve vytáhl ze sedadla, aby pak do ležícího muže v uličce opakovaně silně kopl. Když se navíc napadený z posledních sil postavil, udeřil ho surovec i do obličeje. Pachatel z vlaku vystoupil na další zastávce v Hodoníně,” informoval ve středu mluvčí policie Petr Vala.

Bránil svou přítelkyni, schytal to mačetou

Krimi

Napadený muž podle mluvčího policii ohlásil útok až s velkým časovým odstupem, a to až poté, kdy musel kvůli zranění vyhledat pomoc na chirurgii, a navíc skončil na měsíc v pracovní neschopnosti. Míru invalidity poškozeného policie neupřesnila.

„Přestože časová ztráta nehrála policistům příliš do karet, podařilo se jim nakonec zajistit klíčové kamerové záznamy a brzké dopadení pachatele tak na sebe zřejmě nenechá dlouho čekat,” zmínil Vala s tím, že jeho kolegové ještě potřebují vyslechnout dva svědky, které zachytila pouliční kamera.

Foto: Policie ČR

Policie vyšetřuje napadení invalidy.

„Na videu jsou zachyceni ve žlutém kolečku dva důležití svědci, kteří se v inkriminovanou dobu nacházeli v bezprostřední blízkosti surového napadení. Svou případnou svědeckou výpovědí by mohli významným způsobem přispět k objasnění celé věci,” uvedl Vala.

Kopl mladou ženu v Praze do obličeje a ochromenou ji okradl. Chytili ho, když byl na pivu

Krimi

Lidé, kteří dvojici poznávají, se mají ozvat na linku 158. „Pachateli v případě uznání viny hrozí za trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví až tři roky ve vězení,” dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám