Hlavní obsah

Brno bude muset za zásah proti fanouškům Baníku policistům zaplatit

Novinky, ČTK, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

Policie naúčtuje fotbalovému klubu 1. FC Brno svůj zásah na jeho stadiónu proti fanouškům ostravského Baníku. Uvedl to policejní prezident Oldřich Martinů.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Policisté zasahují proti fanouškům Baníku

Článek

Sto policistů muselo v únoru zakročit proti příznivcům Baníku, poté co nad nimi ztratili pořadatelé kontrolu. Policie vyčíslila náklady na asi 80 000 korun. Utkání bylo první po zavedení nových pravidel na fotbalových stadiónech.

"Počkáme, až nám to přijde a pak se k tomu vyjádříme," řekl Novinkám ředitel klubu Radek Bělák. Odmítl říci, zda by klub policii zaplatil, pokud by ho k tomu vyzvala.

V současnosti za bezpečnosti na stadiónu zodpovídá zcela pořadatel utkání a policie zasahuje pouze v případě potřeby, a to na vyžádání. Při utkání v Brně se fanoušci ostravského Baníku vymkli kontrole pořadatelské služby a policisté museli zasáhnout. 

BEZ KOMENTÁŘE: Ostravští fanoušci v Brně vtrhli na hřiště. Zdroj Prima TV.

Přímo v hledišti sjednávala pořádek necelá stovka policistů ČR. Zraněn byl jeden městský policista, po kterém někdo hodil ledovou tříšť, a deset fanoušků Baníku. Předvedeno bylo celkem pět osob, z toho jeden polské národnosti.

Fanoušků Baníku bylo odhadem tisíc, často byli pod vlivem alkoholu a byli agresivní.

Vtrhli na trávník

Fanoušci Baníku chvíli před zahajovacím hvizdem pronikli ze sektoru vyhrazeného pro příznivce hostů na hřiště.

Policie musela zasáhnout a vytlačit je zpět do vyhrazené zóny v hledišti. Situace se uklidnila, ale zahájení zápasu se zpozdilo o téměř půl hodiny.  

Soud pak v následných řízení s fanoušky jednoho dokonce poslal do vězení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám