Hlavní obsah

Brigádník vyžadoval peníze předem s nožem v ruce, hrozí mu osm let vězení

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté na Břeclavsku vyšetřují incident, při kterém napadl brigádník dvojici z pracovní agentury. Obviněný chtěl podle vyšetřovatelů dřívější vyplacení peněz, postupně se ale přestal ovládat, až vytáhl nůž. Rovněž tvrdil, že už byl ve vězení za vraždu, což se nepotvrdilo.

Foto: Policie ČR

Muž podle policie napadl jednoho z pracovníků agentury nožem

Článek

Jeden z napadených manažerů agentury se obrátil na tísňovou linku policie v pondělí dopoledne, o případu informoval v pátek mluvčí policie Pavel Šváb.

Incident se odehrál v jedné z ubytoven na Břeclavsku. „Podezřelý cizinec požadoval dřívější vyplacení peněz za práci, na jednoho pracovníka agentury vytáhl nůž, druhého fyzicky napadl a odešel na pokoj,” sdělil mluvčí. Věk muže policie neupřesnila.

Muž na Kroměřížsku vyhrožoval lékaři zabitím a hodil po něm nožem

Krimi

Policie muže na pokoji zadržela, sám podle mluvčího přiznal, že ho chytil amok a přestal se ovládat. Napadeným například vyhrožoval, že si zjistil jejich bydliště a pošle na ně své kamarády. Rovněž tvrdil, že má za sebou na Slovensku osmiletý trest za vraždu, což se ale podle Švába později nepotvrdilo.

„Po návratu na pokoj pak zkonzumoval připravenou svačinu na cestu, která se skládala z půl litru vodky a plechovky piva. Tomu odpovídal i výsledek dechové zkoušky 3,06 promile,” upřesnil mluvčí.

Hádku dvou mužů na Kolínsku ukončil starší z nich nožem

Krimi

Obviněný podle policie svého jednání litoval a všem se omlouval. Incident vysvětloval tím, že byl v obtížné situaci a chtěl se rychle vrátit domů i s výplatou, na kterou měl nárok.

„Případ vyšetřují břeclavští kriminalisté, muži hrozí za vydírání se zbraní až osmiletý pobyt ve vězení,” dodal mluvčí s tím, že soud poslal obviněného do vazby.

Reklama

Související články

Zdravotníky v Brně ohrožoval muž s nožem

Brněnští strážníci museli řešit konflikt v nemocnici, kde vyváděl opilý muž s nožem. Policisté ho nakonec dostali ven z toalety, kam se zavřel. Muž skončil na...

Výběr článků

Načítám