Hlavní obsah

Boxer Plachetka měl znásilnit sestru své družky, případ řeší soud

Právo, Miroslav Homola
Brno
Aktualizováno

Za vším hledej ženu. Toto okřídlené přísloví skoro beze zbytku platí pro bývalého olympionika, nadějného boxera Ludovíta Plachetku. Devátý z OH v Atlantě v roce 1996 se nyní zodpovídá z údajného znásilnění u krajského soudu v Brně. Hrozí mu až dvanáct let vězení a verdikt se možná dozví už v pátek.

BEZ KOMENTÁŘE: Boxer Plachetka u souduVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Obžaloba klade boxerovi za vinu, že loni v červenci znásilnil sestru své družky, se kterou žil pět let a vychovávali spolu dvojčata. K události mělo dojít v Plachetkově autě v pravé poledne u garáží ve čtvrti Husovice ve Vrbí ulici.

„Absolutně nemohu souhlasit s tím, jak mě vylíčila moje družka a její sestra. Vždycky jsem se o svou přítelkyni staral, platil za ni účty i potřebné léky, kupoval jí dárky, přispíval na řadu věcí. Když se narodila po umělém oplodnění dvojčata, kupoval jsem například kočár, plínky a celou další výbavu,“ bránil se Plachetka, který zřejmě jako profesionální boxer, jenž navíc střídal řadu heren či podobných zařízení jako člen ochranky, neměl nouzi o peníze.

Zároveň však připustil, že ne vždy byl své družce věrný. „Přiznávám, že jsem občas flirtoval i s jinými, nikdy to však nebylo násilím,“ uvedl v obhajobě boxer. Mimo to však zřejmě na soud zapůsobil i logickou a věcnou argumentací, protože předseda senátu Aleš Novotný odročil jednání na pátek s tím, že připustil Plachetkou požadované soudní znalce z oboru zdravotnictví, psychologie a psychiatrie.

Takhle ženu znásilnit nelze, řekl Plachetka

„Podle obžaloby jsem měl Šárku znásilnit tak, že jsem jí, jak sama uvádí, stáhnul legíny a kalhotky do kolen, ona ležela na zádech a já ji znásilnil. Není přece ani technicky možné, aby muž znásilnil takto ležící a v autě se bránící ženu, když má prakticky nohy u sebe, a žádné prádlo ani jiné oblečení jí nepotrhá,“ argumentoval Plachetka.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ludovít Plachetka je podle kamarádů ze sportovní oblasti výborný chlap. Na ženské má však zřejmě někdy smůlu stejně tak, jako má asi problémy udržet nervy na uzdě.

Zároveň také chtěl slyšet názor soudního znalce k faktu, zda je možné v těle nalézt stopy DNA 30 hodin po činu.

Soud však nevyhověl jeho žádosti o propuštění z více než rok trvající vazby. Plachetka totiž po údajném činu na čas zmizel do zahraničí a to byl jeden z důvodů, proč zůstane až do vynesení rozsudku za mřížemi.

Plachetku již v roce 1998 poslal soud do vězení za vraždu své tchyně, které se dopustil v roce 1997. Tchyně ho prý ponižovala, naváděla proti němu jeho manželku a také bránila v tom, aby se vídal s malým synem. Dostal třináct let. Odseděl si devět let, a když ho v roce 2007 v den jeho 35. narozenin propustili na podmínku, nechtěl se k minulosti vracet.

Reklama

Výběr článků

Načítám