Hlavní obsah

Bojoví psi ohrožovali sídliště, policisté jednoho zabili

– KARVINÁ
Právo, hon

Dva agresivní psi plemene stafford ohrožovali v pátek brzo ráno obyvatele Čajkovského ulice na jednom z karvinských sídlišť. Na místo byli přivoláni policisté, kteří jednoho ze psů zastřelili. Druhý utekl. Majitel zvířat je neznámý, policie po něm pátrá.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na místo nejprve obyvatele domu přivolali strážníky, kteří pak vzhledem k nebezpečné situaci požádali o pomoc státní policii. "Policisté dostali hlášení, že před jedním z vchodů do domu na Čajkovského ohrožují dva bojoví psi hlídku městské policie a další osoby. Policisté přijeli na místo a psi se proti nim rozběhli," uvedla policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

Dodala, že oba policisté začali v sebeobraně střílet. "Jeden pes byl na místě usmrcen, druhému se podařilo utéci," dodala mluvčí.

Střelba způsobila ve čtvrt na šest ráno na sídlišti velký rozruch. "Celý panelák byl hned vzhůru. Policajti vystříleli snad celý zásobník. Není ale divu, ti psi prý byli opravdu hodně agresivní a nebezpeční, někteří sousedi kvůli nim prý přišli pozdě do práce, protože se báli vyjít z domu," řekl jeden z obyvatelů domu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám