Hlavní obsah

BMW, v němž zemřely dvě děti, možná hořelo už na silnici

– MLADÁ BOLESLAV
Právo, Radek Plavecký

Ve vyšetřování úterní tragické nehody, při níž uhořely na silnici R 10 u Mladé Boleslavi dvě děti a řidič auta byl převezen v kritickém stavu do pražské nemocnice, je stále hodně nejasností. Kriminalisté dosud neznají příčinu, proč auto začalo hořet a proč havarovalo.

Článek

"Jedna z prošetřovaných verzí je, že auto začalo hořet ještě před tím, než sjelo ze silnice, ne tedy až v příkopu po nárazu," uvedl mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

"Nedalo se na autě najít nic, co by prokázalo nějakou příčinu nebo zdroj požáru, proto si vůz převzal soudní znalec z oboru dopravy," řekl Právu šéf mladoboleslavských hasičů František Hep.

Vyšetřovatelé nevylučují ani to, že se na voze zablokovalo při jízdě pravé přední kolo a rychle jedoucí BMW proto přejelo prudce z levého jízdního pruhu do pravého a pak sjelo mimo vozovku. Tyto hypotézy ukazují spíš na technickou závadu než na selhání řidiče. Ani to ale zatím vyšetřovatelé nevyloučili. "Na závěry je ještě brzy, čekáme na znalecký posudek, který ještě není hotov," řekl Mareš.

Řidičův stav je stále kritický

Zatímco dvěma dívkám z Liberecka ve věku 10 a 14 let už lékaři nedokázali pomoci, 38letý řidič z Nymburska má ještě naději na přežití. Lékaři však jeho stav označují za kritický. "Má popáleniny na 85 procentech těla a navíc má popálené i vnitřní dýchací cesty, což je výrazná komplikace," řekla Právu mluvčí pražské nemocnice na Vinohradech Hana Vránová.

Muž leží na jednotce intenzivní péče připojený na umělou plicní ventilaci. "Dnes lékaři provedli první převaz. Na stavu pacienta se ale nic nemění. Je to poměrně mladý člověk, těžko se dá odhadnout další vývoj," dodala Vránová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám