Hlavní obsah

BMW řítící se Ostravou nezastavila ani střelba

Novinky, pno
OSTRAVA

Až zátaras z policejních vozidel ukončil v noci na pondělí zběsilou jízdu BMW ulicemi Ostravy. Řidič, který byl pod vlivem drog, nereagoval dokonce ani na varovné výstřely policistů. Nyní mu hrozí až pětileté vězení.

Článek

Vše začalo před půlnocí v Grmelově ulici v Ostravě - Mariánských Horách. Policisté zahlídli na kruhovém objezdu starší červené BMW a rozhodli se jej zkontrolovat. Když řidič zjistil, že za ním jedou policisté na majáky, rozhodl se že jim ujede.

"Při pokusu o předjetí policejním vozem se řidič bavoráku snažil opakovaně policisty z vozovky vytlačit. K zastavení nepomohly ani tři varovné výstřely policistů do vzduchu," uvedl mluvčí ostravské policie Milan Klézl.

Honička skončila ve Slovenské ulici. "V jednu chvíli se policistům podařilo vozidlo předjet a zablokovat mu cestu. Druhý policejní vůz zastavil za autem a zabránil mu k odjetí. Na výzvu opustit vozidlo řidič nereagoval. Proto byl za užití hmatů a chvatů sebeobrany z vozidla vytažen a následně mu byla přiložena služební pouta," doplnil Klézl.

Policisté pak zjistili, že jednadvacetiletý řidič má zakázáno řízení a je pod vlivem drog. Mladík je podezřelý ze spáchání trestného činu útok na veřejného činitele a maření výkonu veřejného rozhodnutí a hrozí mu až pětileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám