Hlavní obsah

BMW odhodilo chodce do protisměru, zemřel pod koly jiného auta

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

K tragické nehodě vyjížděli v úterý pražští policisté a záchranáři. Řidič BMW na přechodu srazil staršího muže, kterého náraz odhodil do protisměru, kde se střetl s dalším autem. Na místě ho resuscitovali strážníci, kteří projížděli okolo, muž ale v nemocnici zraněním podlehl.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v Kobylisích kolem 16. hodiny. „Řidič BMW 318 jedoucí ve směru od Čimic se v ulici K Ládví na úrovni zastávky MHD střetl na vyznačeném přechodu pro chodce s asi 50letým mužem. Chodec byl v důsledku nárazu odhozen do protisměru, kde narazil do dalšího auta značky BMW 320,“ popsala průběh nehody mluvčí police Andrea Zoulová.

Místem nehody projížděla hlídka strážníků, která spatřila stojící skupinku lidí a na zemi ležícího muže s otevřenými zlomeninami obou holení a zraněnou hlavou.

„Muž nejevil známky života, proto strážníci ihned začali s resuscitací a přivolali záchranáře. Po jejím příjezdu spolupracovali se záchranáři dalších 45 minut při snaze o záchranu muže až do úplného obnovení životních funkcí,” informovala Novinky mluvčí strážníků Jana Přikrylová.

Zraněného chodce pak převezla záchranná služba do nemocnice, kde ale později zemřel. Dechová zkouška a test na drogy byly u řidičů negativní. Policisté případ předali kriminalistům, kteří budou zjišťovat zavinění jednotlivých osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám