Hlavní obsah

Bezdomovec s TBC nalezen po druhém útěku z nemocnice

– PRAHA

Třiatřicetiletého bezdomovce nakaženého tuberkulózou, který minulý týden už podruhé utekl z nemocnice, v sobotu zadržela pražská policie na Mariánském náměstí a vrátila ho zpět do nemocnice.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Bezdomovec šel v polovině června na vyšetření, lékaři mu objevili tuberkulózu. Před hospitalizací však muž utekl, policie ho krátce nato dopadla a vrátila do nemocnice. Odtud v minulých dnech utekl podruhé a nalezen byl až dnes.

Jiří Plšek byl poprvé vyšetřen v pražské Thomayerově nemocnici, ale přes varování lékařů z ní uprchl. Policie po něm vyhlásila pátrání, zaměřila se při něm mimo jiné na komunitu bezdomovců na Hlavním nádraží. O dva dny později byl uprchlík dopaden a převezen na infekční oddělení v nemocnici na Bulovce.

I z této nemocnice však muž, pocházející z Prosetína na Chrudimsku, prchl. "Odešel bez vědomí zdravotnického personálu, potuloval se po Praze," dodala mluvčí. Nyní by měl být Plšek zpět na Bulovce.

Bezdomovec mohl nakazit ostatní

Tuberkulóza je infekční onemocnění. Člověk se zpravidla může nakazit při dlouhodobém a trvalém kontaktu s nemocným. Léčba tohoto onemocnění trvá několik měsíců. V případě, že se neléčí, může skončit smrtí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám