Hlavní obsah

Bezdomovci zemřeli poté, co se snažili opít nemrznoucí směsí

Právo, Aleš Honus
Frýdek-Místek

Policie už zná příčinu úmrtí dvou bezdomovců, kteří byli nalezeni den po Vánocích u teplovodního potrubí pod mostem ve Frýdku-Místku. Pitva obou těl prokázala, že muži zemřeli na následky popíjení nemrznoucí směsi do automobilů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

O výsledku vyšetřování neobvyklého úmrtí informoval v úterý policejní mluvčí Ivan Žurovec. Těla obou mužů objevili náhodní chodci v místnosti u teplovodního potrubí u mostu ve Frýdku-Místku. Záhadou zpočátku nebyla jen příčina úmrtí, ale také identita zemřelých, jejichž těla ohlodali potkani.

„Během několika dnů se policistům podařilo zjistit nejen totožnost obou mrtvých ve věku 67 a 58 let, ale i příčinu jejich úmrtí. Několik hodin před smrtí byl u nich jejich kamarád, který s nimi občas v místnůstce přespával. Měli u sebe pet-láhev s čirou tekutinou. Svědkovi tehdy sdělili, že ji našli v kontejneru na odpadky. Dali mu z ní i napít. Protože to jejich kamarádovi nechutnalo, odešel a oba muži v konzumaci pokračovali,“ řekl Žurovec.

To, že bezdomovci popíjeli nemrznoucí kapalinu, prokázal toxikologický rozbor jejich krve. „Případ proto bude odložen,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám