Hlavní obsah

Berdychovec Zelený opravdu spáchal sevebraždu, prokázala pitva

Právo, Novinky, pra, jt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

Jeden z předních členů takzvaného Berdychova gangu Jan Zelený, kterého našli dozorci mrtvého ve věznici v Jablonci nad Nisou - Rýnovicích, spáchal opravdu sebevraždu. Soudní pitva prokázala, že se na jeho smrti nepodílel nikdo jiný.

Foto: René Volfík, ČTK

Jan Zelený přichází v doprovodu eskorty ke Krajskému soudu v Praze

Článek

"Pitva neprokázala cizí zavinění. K touto případu už není co víc říci, protože jakékoliv další podrobnosti by se týkaly především rodiny Jana Zeleného,“ řekla Právu náměstkyně krajského zastupitelství v Ústí nad Labem Lenka Bradáčová.

Informace o sebevraždě potvrdila i mluvčí věznice Monika Králová. 

Policisté všechna úmrtí, kde je jen stín pochybnosti, vyšetřují jako by tam bylo podezření na ublížení na zdraví nebo vraždu. Dělají to od dob kauzy manželů Stodolových, v níž díky liknavosti policie manželům prošlo několik vražd, které naaražovali jako sebevraždy či smrt přirozenou cestou. Teprve když pitva či jiné důkazy vraždu vyloučí, je případ označen za sebevraždu.

Třiatřicetiletý Zelený často usvědčoval ostatní členy Berdychova gangu a v minulosti se soudci svěřil, že mu někdo vyhrožoval, a proto se obává o život. Byl zatím nepravomocně odsouzen na 13 let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám