Hlavní obsah

Bělobrádkova nehoda je stále otevřená, policie čeká na posudek

Právo, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie zatím neuzavřela dopravní nehodu předsedy KDU-ČSL a vicepremiéra Pavla Bělobrádka, ke které došlo v pondělí 10. března. Bělobrádkovi hrozí za přečin ublížení na zdraví z nedbalosti až rok vězení a zákaz řízení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Místopředseda vlády, ministr pro vědu, výzkum a inovace a šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Článek

„Nehoda doposud nebyla z důvodu neukončeného vyšetřování právně kvalifikována. Čekáme na znalecký posudek o charakteru poranění sraženého motocyklisty,“ řekla náchodská policejní mluvčí Eva Prachařová.

Foto: Policie ČR

Dopravní nehodou se zabývají policisté z Náchoda

Bělobrádek vjel v březnu za volantem služební octavie na jedné z náchodských křižovatek z vedlejší silnice do cesty 59letému muži na mopedu. Motocyklista přeletěl přední kapotu vozu a dopadl na vozovku. Jeho lehké zranění si vyžádalo ošetření v nemocnici, odtud byl motocyklista na vlastní žádost krátce poté propuštěn do domácího ošetřování. [celá zpráva]

Bělobrádek muže po nehodě navštívil. „Domluvili jsme se, že žádný z nás nebude o podrobnostech schůzky cokoli sdělovat, což musím ctít. Za sebe mohu pouze říci, že jsem v kritický okamžik motocyklistu neviděl,“ řekl před časem Právu Bělobrádek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám