Hlavní obsah

Barbora Škrlová žádá o předčasné propuštění z vězení

Právo, jar
Havlíčkův Brod
Aktualizováno

Havlíčkobrodský okresní soud začal v úterý znovu projednávat žádost o podmínečné propuštění Barbory Škrlové alias Aničky, která si od poloviny roku 2008 v ženské věznici ve Světlé nad Sázavou odpykává pětiletý trest za týrání chlapců v Kuřimi.

Foto: Jaroslav Šnajdr, Právo

Barbora Škrlová během jednání havlíčkobrodského soudu

Článek

O předčasné propuštění Škrlové usiluje její právní zástupce, předseda občanského sdružení Šalamoun John Bok. Ten se spolu s dalšími členy sdružení v úterý znovu zaručil za její nápravu a zajištění bydlení a finanční pomoci.

Případ se po rozhodnutí Krajského soudu v Hradci Králové vrátil zpět do Havlíčkova Brodu, který žádost odsouzené letos v květnu zamítl.

Soudkyně Jana Panská během úterního projednávání vyslechla svědky případu a seznámila se také se znaleckým posudkem ohledně resocializace Škrlové, který doporučil vypracovat odvolací soud.

Posudek ale v úterý státní zástupce označil za účelový a navrhl vypracování nového nezávislého posudku. To soudkyně v závěru jednání zamítla jako zbytečné a odročila projednávání případu na 29. listopadu.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Barbora Škrlová u soudu

Škrlová vstoupila do povědomí široké veřejnosti v souvislosti s tzv. kuřimskou kauzou. Při vyšetřování spletitého případu týrání dvojice chlapců v roce 2007 vyšlo najevo, že Škrlová se před českými úřady vydávala nejprve za dvanáctiletou dívku, pak zmizela a o rok později byla nalezena v Norsku, kde se vydávala za třináctiletého   Adama. Jako chlapec tam dokonce chodila do školy.

V případu bylo odsouzeno celkem šest lidí.

Reklama

Související články

Soud potvrdil Barboře Škrlové pět let vězení

Barbora Škrlová neuspěla ve čtvrtek u Vrchního soudu v Olomouci se svým odvoláním proti pětiletému nepodmíněnému trestu, který ji vyměřil soud nižší instance....

Výběr článků

Načítám