Hlavní obsah

Bagrista zemřel v dole pod závalem

Právo, mák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

V povrchovém dole Družba Sokolovské uhelné na Sokolovsku zahynul ve čtvrtek brzy ráno bagrista. Šestatřicetiletého muže zavalila uvolněná uhelná vrstva. Neštěstí se stalo ve chvíli, kdy bagrista připravoval během noční směny terén pro rypadlo.

Článek

"Uvolnila se ale část uhelné vrstvy o váze asi 380 tun a zasáhla kabinu bagru. Zranění byla neslučitelná se životem," uvedl mluvčí Sokolovské uhelné Josef Michalský.

"Vytáhli jsem ho a ihned zahájili resuscitaci, bohužel jsme mu už nedokázali pomoci," uvedl pro Právo mluvčí karlovarských záchranářů Lukáš Hutta.

"Nehodu zatím šetříme," řekla Právu mluvčí sokolovských policistů Andrea Kávová. Společně s policisty tragédii zkoumají také lidé z báňského úřadu a těžařské společnosti.

Poslední vážnější nehoda se v Sokolovské uhelné stala letos začátkem června. Dva údržbáři skončili na popáleninovém centru v Praze na Vinohradech poté, co ve zpracovatelském závodě ve Vřesové na Sokolovsku došlo k silnému výbuchu. Příčinou bylo zřejmě samovznícení takzvaných pyroforických usazenin ve výměníku. Na vině nebylo údajně selhání lidského faktoru ani techniky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám