Hlavní obsah

Autosalón zasypaly uprostřed noci tuny sutin

Právo, Aleš Honus
SEVERNÍ MORAVA

Několik dalších střech v Moravskoslezském kraji nevydrželo v uplynulých dvou dnech tíhu mokrého a těžkého sněhu. Ani tentokrát sice nebyl nikdo zraněn a škody nejsou příliš vysoké, hasiči ale znovu varují majitele budov, aby nebrali varování na lehkou váhu a okamžitě se postarali o shazování sněhu ze střech.

Článek

Největší škody sníh způsobil v noci na pondělí v prodejně automobilů značek Hyundai a Chevrolet v centru Frýdku-Místku, kde pod troskami zůstalo asi šest nových aut. Škody jdou do miliónů. Vzhledem k tomu, že se střecha zřítila v noci, událost se naštěstí obešla bez obětí.

K většímu zásahu nebyl důvod

"K autosalónu s prohnutou střechou byli v noci přivolaní hasiči, ale kvůli neodhrnutému sněhu se tam nemohli dostat," řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela. Dodal ale, že nakonec nebyl důvod k většímu zásahu, protože střecha postupně spadla celá, a tak hasiči pouze ohradili místo páskou a zakázali vstup do objektu.

Část střechy z vlnitého plechu se v pondělí brzo ráno prohnula také nad provozovnou dřevařské firmy ve Skalici na Frýdecko-Místecku. V dílnách Dopravního podniku v Ostravě se zase v neděli propadla část plechové střechy, škody tam ale byly minimální.

Lidé mnohé události ani nehlásí

Zřícené hospodářské budovy už hasiči ani nepočítají, jejich počet jde od začátku roku do desítek a mnohé události ani lidé nehlásí.

"Ve Frýdlantě nad Ostravicí se například zřítila menší dřevěná hospodářská budova v Poštovní ulici. Místo museli ohledávat policisté s psovody, kteří zjišťovali, zda pod troskami nezůstal nějaký člověk. Naštěstí nikoho nenašli," dodal mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám