Hlavní obsah

Auto srazilo na Blanensku chodkyni přebíhající silnici. Neměla reflexní prvky

Brno
Aktualizováno

Osmapadesátiletá chodkyně zemřela v pátek ráno na Blanensku. U Vážan ji srazilo osobní auto, policie nehodu vyšetřuje. Silnice nižších tříd v Jihomoravském kraji byly v pátek ráno sjízdné se zvýšenou opatrností.

Foto: ZZS Jihočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

Nehoda u Vážan se stala kolem 6:30. „Záchranáři se snažili obnovit životní funkce ženy středního věku, přes veškerou jejich snahu však pacientka zemřela, zranění byla příliš vážná,” uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

„Nehoda se stala mimo obec, žena přecházela komunikaci, kde není přechod pro chodce. Dechová zkouška u řidiče - ročník narození 1991 - byla negativní,“ řekl Novinkám mluvčí policie Bohumil Malášek.

Podle prvních zjištění policistů neměla žena na sobě reflexní prvky. Malášek připomněl, že chodci na silnici mají povinnost používat je v noci a za snížené viditelnosti. Silnice číslo 374 byla po dobu vyšetřování uzavřena.

Policie vyšetřuje i nehodu s chodcem v Rohatci na Hodonínsku.

Teplota se v kraji pohybuje kolem nuly, silnice mohou namrzat. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost na Vyškovsku, Znojemsku, Blanensku, Hodonínsku a Brně a v okrese Brno-venkov.

Ledovka v délce asi čtyři kilometry se utvořila na silnici mezi Křtinami a Babicemi nad Svitavou, v příkopu tam skončilo několik vozů. Podle mluvčího nejsou nehody vážné. Počet vozů zatím není znám, nemělo by jít o žádné střety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám