Hlavní obsah

Auto se otáčelo na silnici a narazil do něj další vůz. Řidič nepřežil

Právo, Aleš Fuksa

Druhou smrtelnou nehodu během necelých čtyřiadvaceti hodin prošetřují policisté na Uherskobrodsku. Po čtvrteční tragédii u Slavkova, při které zemřel osmnáctiletý řidič BMW, se stalo další neštěstí v páteční odpoledne mezi Bánovem a Uherským Brodem.

Foto: HZS ZK

Trosky renaultu po nehodě u Uherského Brodu.

Článek

Podle policejního mluvčího nehodu zřejmě zavinil čtyřiapadesátiletý řidič renaultu, který se při cestě do Bánova rozhodl, že se otočí a pojede na Slovensko jinou cestou. "Zastavil na autobusové zastávce a začal se otáčet. V té chvíli jelo od Uherského Brodu osobní auto Ford, které řídil sedmadvacetiletý řidič. Střetu již nedokázal zabránit a narazil do boku auta," uvedl mluvčí.

V Renaultu Thalia seděl řidič se třemi spolujezdci. „Dvě osoby zůstaly po nárazu ve vozidle zaklíněny a museli jsme je vyprostit za použití hydraulického zařízení. Následně si raněné převzali lékaři zdravotnické záchranné služby, kteří je transportovali do zdravotnických zařízení,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Jak ale byl během několika minut informován velitel zásahu, jedna z osob svým zraněním v průběhu převozu podlehla. „Při převozu do nemocnice zemřel čtyřiapadesátiletý řidič renaultu,“ potvrdil Právu policejní mluvčí Aleš Mergental.

Ve druhém vozu cestoval pouze řidič, který zůstal nezraněn. Příčinu nehody nyní zkoumají policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám