Hlavní obsah

Auto nezadržitelně klouzalo na přejezd, kam přijížděl vlak

Novinky, Petr Nový
Brno

Hororovou scénu jako vystřiženou z filmu si prožila v Borači na Brněnsku dvě hodiny před čtvrteční půlnocí trojice cestujících jedoucích Hondou Civic. Auto nezvládlo vyjet po podmáčené cestě a neovladatelně klouzalo na přejezd, kam přijížděl vlak. Střet naštěstí skončil jen pomačkanými plechy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Po večerní bouřce mladí lidé zamířili na chatu poblíž obce. Na podmáčené polní cestě do mírného kopce museli překonat nechráněný železniční přejezd. Ten sice přejeli, pak ale začala kola pomalu jedoucího auta prokluzovat.

„I když se dvaadvacetiletý řidič všemožně snažil, auto nakonec začalo po blátivé cestě nezadržitelně klouzat zpět na železniční přejezd. Situace navíc dostala neskutečně krutý náboj. Na přejezd se blížil poslední noční vlak,“ řekl mluvčí policie Bohumil Malášek.

I když se strojvedoucí snažil zabrzdit, srážce s autem nezabránil. Střet skončil naštěstí jen pomačkanými plechy. „Nikdo ze sedmičky pasažérů vlaku ani z tříčlenné osádky auta nebyl zraněn. Část z cestujících zamířila domů pěšky, ostatní náhradní dopravou,“ doplnil mluvčí Malášek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám