Hlavní obsah

Auto na Šumavě se převrátilo do potoka, zemřeli tři lidé

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Koutě na Šumavě na Domažlicku zemřeli v noci na neděli při nehodě osobního auta dva mladí lidé a další dva se vážně zranili. Jeden z nich později zemřel v nemocnici. Auto skončilo v potoce na střeše, potopené do čtyři metry široké a sto třicet centimetrů hluboké strouhy.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Auto převrácené do potoka na Šumavě

Článek

Podle policie k nehodě došlo pravděpodobně před třiadvacátou hodinou. „Řidič vozidla Volkswagen Golf zřejmě nepřizpůsobil jízdu svým schopnostem, stavu a povaze vozovky,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Kořínková.

Auto dostalo smyk, sjelo z vozovky, narazilo do vzrostlého stromu a od něj se odrazilo do potoka. „Tam zůstalo i s cestujícími střechou pod vodou,“ řekla Právu Kořínková.

Pomoc zavolal řidič, který projížděl kolem. Na místo dorazily všechny složky záchranářů. „Navzdory maximální snaze přímo na místě dopravní nehody vyhasly dva lidské životy – dva muži ročník 1993 a 1997,“ sdělila mluvčí záchranky Veronika Albrechtová.

Další dvě osoby byly letecky v kritickém stavu přepraveny na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ doplnila Albrechtová. Jednou z nich byl muž, který následkům zranění nakonec podlehl, druhou třicetiletá žena - ta bojuje o život.

Při další nehodě zemřela mladá žena

Další tragická nehoda se na Plzeňsku stala v noci na neděli u Kozolup na silnici ze Stodu. ”Na místě přezdívaném myší díra sjelo auto ze silnice do lesa, za volantem seděla šestadvacetiletá žena. „Resuscitovali jsme ji, ale bohužel marně,“ uvedla Albrechtová.

Foto: Právo

Auto převrácené při nehodě na Plzeňsku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám