Hlavní obsah

Armáda: Elitní voják nezemřel po rvačce, s kolegou trénoval sebeobranu

Právo, Jiří Růžička
PROSTĚJOV

Voják 601. skupiny speciálních sil Armády ČR v Prostějově zemřel po dohodnutém zkoušení chvatů sebeobrany se svým kolegou při výcviku, oznámilo ve středu ministerstvo obrany k srpnovému úmrtí elitního výsadkáře. Voják zemřel po převozu do nemocnice. Podle dřívějších informací měl podlehnout zraněním, která utrpěl ve rvačce.

Článek

"Dle interního šetření Armády ČR došlo při předem domluveném zkoušení běžných chvatů sebeobrany nešťastnou náhodou k poranění páteře jednoho z vojáků. Závažnost zranění nebyla zprvu patrná, projevila se s odstupem až několika hodin,“ informoval ve středu tiskový mluvčí Ministerstva obrany Andrej Čírtek.

O pohřbu vojáka, který po sobě zanechal ženu a dvě dcery informovala v pátek televize Prima. Podle prvních informací voják údajně zemřel na následky vážného zranění, které utrpěl v polovině srpna po rvačce se svým kolegou.

Mluvčí skupiny Agel, do které patří Nemocnice Prostějov, Tomáš Želázko, Právu řekl, že dotyčný byl někdy kolem 20. srpna přivezen ve čtyři hodiny ráno na urgentní příjem s těžkým zraněním a měl mimo jiné ochrnuté ruce a nohy.

Jiný zdroj sdělil, že zraněný měl zlomené obratle v krční páteři. „Po zajištění základních životních funkcí byl zraněný převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ řekl Želázko. Tam muž zemřel.

"Informace o konfliktu nebo dokonce rvačce jsou dle interního šetření zcela nepravdivé. Celá událost se stala po službě při oslavě mimo pracoviště, v klubu. V současné době probíhá vyšetřování Policií České republiky s cílem zjistit, zda došlo či nedošlo ke spáchání trestného činu,“ upřesnil Andrej Čírtek.

Reklama

Výběr článků

Načítám