Hlavní obsah

Amnestovaný vězeň přepadl chodce, o lup ho připravil odvážný svědek

Právo, koc
Teplice

Jen pár týdnů po nečekaném nabytí svobody se amnestovaný vězeň vrátil zpět na dráhu zločinu. Sedmadvacetiletý mladík na ulici oloupil muže o tašku a notebook. Daleko ale neutekl, protože se za ním rozběhl svědek přepadení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Amnestovaný vězeň si v neděli večer v Teplicích vyhlédl muže, který šel po ulici s taškou přes rameno. Oslovil ho a vyzval, aby mu brašnu vydal, jinak že dostane „nakládačku“. Když muž odmítl, udeřil ho pěstí do obličeje.

„Přepadený proto raději svou tašku položil na zem. Lupič si ale povšiml, že má i brašnu na notebook a zavětřil výnosnější lup. Začal tedy vyžadovat vydání brašny a muži, který se nechtěl notebooku vzdát, vyhrožoval zabitím. Své hrozby podpořil fyzickým útokem a opět se snažil přepadeného udeřit do obličeje. Ten mu ze strachu brašnu vydal a lupič se dal na útěk,“ popsal Právu průběh loupeže teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Pachatel ale nepočítal s tím, že loupež uvidí svědek, který nebude lhostejný k cizímu neštěstí. Pětadvacetiletý muž se za lapkou rozběhl, a po chvíli ho zadržel. „Pachatel se mu sice vysmekl, nechal notebook notebookem a dal se znovu na útěk, policistům už ale neunikl a skončil v cele,“ dodal Vítek.

Bývalý vězeň, kterému policisté při dechové zkoušce naměřili 2,3 promile alkoholu v dechu, byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu loupeže, za který ho může soudce poslat zpátky za mříže až na deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám