Hlavní obsah

Aktivista Kohout jde do vězení, porušil podmínku

Lukáš Kohout, který proslul jako falešný asistent někdejšího ministra zahraničí Jana Kavana, jde do vězení. Podle úřadů porušil podmínku, která mu byla udělena právě za to, že jako asistent létal za státní peníze do exotických zemí. Soudy daly úřadům za pravdu. Kohout má ve vězení strávit deset měsíců, které mu z původního trestu dva roky a čtyři měsíce zbývají.

Foto: Archiv, Právo

Falešný asistent někdejšího ministra zahraničí Jana Kavana Lukáš Kohout (vpravo)

Článek

Kohout měl po podmínečném propuštění dodržovat dvě podmínky, vést řádný život a hlásit se probační a mediační službě. „To nedělal,” řekl v pondělí soudce českolipského okresního soudu Milan Vencl.

Jeho rozhodnutí je pravomocné.

Případ řešil tento soud opakovaně. „Kohout neustále podával opravné prostředky k soudům vyšší instance včetně námitek podjatosti severočeských soudů," řekl Vencl.

Obvodní soud pro Prahu 1 Kohouta před lety odsoudil na 28 měsíců za to, že způsobil státu škodu 1,6 miliónu korun.

Kohout v posledních letech organizuje demonstrace v severních Čechách. Naposledy používal poslaneckou parkovací kartu a kartu asistenta senátora. Tvrdil, že obojí má od lidí, kteří to již nemohli dosvědčit: zavražděného člena ústecké ČSSD Romana Housky či zesnulé exposlankyně Hany Orgoníkové. O ní dokonce tvrdil, že jeho vůz používala. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám