Hlavní obsah

Aktéři brutálního napadení dívky před policejním prezidiem se sami přihlásili

Praha
Aktualizováno

Pražským policistům se přihlásilo všech šest účastníků napadení mladé dívky před policejním prezidiem. Hlavní aktér, 21letý mladík, skončil ve vazbě. Důvodem útoku byly podle policie zřejmě peníze a drogy, řekl v pondělí mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Brutální napadení v Praze

Článek

První ze skupiny teenagerů se na policii přihlásili už v pátek. Ti jsou kriminalisty vnímáni jako svědci. Další 20letý mladík si vyslechl obvinění z loupeže.

Hlavní aktér, který dívku surově zbil, přišel na služebnu v sobotu.

„Jedná se o jednadvacetiletého mladíka, kterého vyšetřovatel obvinil taktéž z trestného činu loupež. S ohledem na závažnost jeho počínání při incidentu a především jeho agresivitu vůči poškozené je stíhán vazebně,“ informoval Hulan.

Podle kriminalistů byly motivem k napadení 16leté dívky zřejmě peníze a drogy. Další podrobnosti však detektivové zjišťují.

Nejprve si povídali

Policisté případ zveřejnili ve čtvrtek a požádali o pomoc. Brutální napadení se odehrálo 22. května před policejním prezidiem. Před budovu dorazila sedmičlenná skupinka, kterou tvořilo pět mladíků a dvě dívky. Nejprve se usadili před vchodem a povídali si, následně se situace vyhrotila. [celá zpráva]

Jak ukázal videozáznam, mladík v černém tričku k sedící dívce přišel a za vlasy ji stáhl na zem. Jeho agresivita posléze ještě zesílila, přestože se ho od dalšího napadení snažili odradit kamarádi. Po několika ranách útok zakončil dupnutím na hlavu.

Posléze společně se svým kumpánem prohledali dívce kapsy a vzali jí peníze. Oběť byla převezena do nemocnice. Šarvátku zaznamenali policisté v budově, kteří se útočníky pokusili zadržet, ale ti stihli utéct.

Reklama

Výběr článků

Načítám