Hlavní obsah

Agresivního zloděje aut zastavily až výstřely

MLADÁ BOLESLAV

Teprve dva výstřely z policejní zbraně donutily osmnáctiletého zloděje aut vzdát se policii. Jeho zadržení totiž předcházela dramatická honička, která se strhla v sobotu dvě hodiny po půlnoci v Mladé Boleslavi.

Foto: Petr Štrympl
Článek

Mladík ukradl v noci vůz značky Rower. "Při odjezdu poškodil zaparkované auto městské policie v Havlíčkově ulici. Krátce poté se ulicí vracel zpět, ale na protijedoucí policejní vozidlo s rozsvícenými majáky nereagoval a nezastavil. Naopak na ně začal najíždět," uvedl mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

Policisté se střetu vyhnuli, ale mladý zloděj naboural další zaparkované policejní auto a vedle stojícího favorita. Pak začal zběsile ujíždět směrem na Kosmonosy, kde při odbočování nezvládl řízení a vjel do křoví.

"Policejní vůz ho tam zablokoval, ale mladík začal opět najíždět na policisty, kteří se ho snažili vytáhnout z auta," pokračoval mluvčí. Jednoho z policistů přitom odhodil na kapotu a zranil ho. Druhý strážce zákona proto použil služební zbraň a dvěma výstřely zasáhl kolo a dveře auta. Teprve pak se mladý násilník vzdal.

Zranění policisty není vážné

Podle Mareše bylo použití zbraně oprávněné. "Zranění policisty není naštěstí vážné a nemusel být hospitalizován," doplnil. Útočníkovi nechala policie odebrat krev pro případ, že řídil pod vlivem alkoholu nebo drog. Policejní rada ho obviní z útoku na veřejného činitele a za poškozování cizí věci. Hrozí mu až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám