Hlavní obsah

Agresivní řidič u Prahy předjížděl přes plnou čáru, v protisměru ho zaskočil kamion

Stará Boleslav

Policie ve středu zveřejnila video piráta silnic, který při předjíždění u Staré Boleslavi ohrozil hned dvě auta. Policisté zhruba měsíc starý případ už objasnili, muži nyní hrozí pokuta až 10 tisíc korun a zákaz řízení.

Nebezpečné předjíždění u Staré BoleslaviVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident, který zachytila palubní kamera v dalším autě, se odehrál již v polovině června mezi Podbrahy a Starou Boleslaví na pomezí Prahy-východ a Mladoboleslavska, mluvčí policie Eva Hašlová o něm informovala ve středu.

„Třiačtyřicetiletý šofér započal předjíždění. Svým manévrem ohrozil a omezil jak řidiče předjížděného vozu, tak i řidiče kamionu v protisměru. Oba řidiči byli nuceni strhnout řízení do krajnice, čímž udělali dostatečný prostor, aby nedošlo ke střetu,“ popsala Hašlová s tím, že k nehodě či zranění díky rychlé reakci zmíněných řidičů nedošlo.

Policisté po oznámení přestupku začali hledat bezohledného šoféra. Když ho vypátrali, byl případ předán do správního řízení. Řidiči hrozí pokuta až 10 tisíc korun a zákaz řízení do jednoho roku.

„Šetřením se také ukázalo, že toto není jeho jediný prohřešek. Již v minulosti se setkal s uložením pokut za porušení předpisů v dopravě,“ shrnula Hašlová.

Reklama

Výběr článků

Načítám