Hlavní obsah

Agresivní muž napadl v Jaroměři záchranáře, teď mu hrozí až pět let vězení

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

O tom, že adventní čas nemusí být vždy jen obdobím klidu a míru se v noci na neděli na vlastní kůži přesvědčila posádka rychlé zdravotnické pomoci ze základny v Jaroměři. Záchranáři vyjížděli na pomoc 53letému muži s úrazem hlavy. Opilý muž jim však nadával a nakonec je napadl a způsobil záchranáři zranění, jež si vyžádá několikatýdenní pracovní neschopnost.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba

Článek

„Po příjezdu na místo záchranáři zjistili, že muž, který jevil známky opilosti, utrpěl velkou tržnou ránu v obličeji. V průběhu ošetřování se začala projevovat mužova verbální agrese, která i přes nekonfliktní postup záchranářů následně vyústila do jejich fyzického napadení,“ uvedl mluvčí záchranky Ivo Novák s tím, že posádka na místo musela přivolat policejní hlídku, která násilníka zpacifikovala.

S policejním dohledem byl zraněný transportován do nemocnice v Náchodě k dalšímu ošetření.

„Na stejném oddělení musel být ošetřen také 53letý záchranář, kterému agresivní muž způsobil poranění v obličeji a na dolní končetině. Povaha zranění si vyžádala pracovní neschopnost s odhadovanou dobou léčení dva až tři týdny. Druhá členka napadené posádky naštěstí vyvázla z události bez zranění,“ dodal Ivo Novák.

Neustále vyhrožoval

„Policie vyjela na místo. Vzhledem k tomu, že muž pokračoval v násilném chování i po příjezdu policie, kdy vyhrožoval zdravotníkům i zakročujícím strážníkům a policistům, musela hlídka přikročit k donucovacím prostředkům,“ potvrdila mluvčí policie Lenka Burýšková. Výtržník se také odmítl podrobit dechové zkoušce. Navíc i po převozu do nemocnice policistům neustále vyhrožoval.

„Nakonec skončil hospitalizován v nemocnici. Vzhledem k jeho stavu byl střežen až do jeho propuštění v neděli ráno,“ dodala Burýšková.

Policisté se případem dále zabývají. Šetří ho pro podezření na vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a pro ublížení na zdraví. Muži hrozí až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám