Hlavní obsah

Agresivní instruktor zůstal u vězeňské služby, kvůli vybržďování musí na psychotesty

– Praha
Novinky, kub

Vězeňská služba potrestala pokutou svého instruktora za nebezpečný incident z února na Liberecku, při kterém zaměstnanec věznic donutil zastavit řidiče dodávky. Instruktor zůstal u vězeňské služby, musí ale podstoupit psychotesty.

Agresivní člen vězeňské služby na LibereckuVideo: TV Nova

 
Článek

Mluvčí vězeňské služby Petra Kučerová v pátek Novinkám sdělila, že instruktor byl kázeňsky potrestán pokutou, její výši mluvčí nesdělila.

„Zůstává ve služebním poměru, musí ale podstoupit náročné psychotesty,“ upřesnila Kučerová. Pokud by je nezvládl, dostal by vyhazov. „Svého jednání velmi lituje,“ dodala Kučerová.

Vulgární člen vězeňské služby nezvládl předjíždění a donutil zastavit dodávku

Krimi

Incident zaznamenal šofér vybržďované dodávky na palubní kameru, na případ v únoru upozornila televize Nova. Agresivní řidič sám pak sám přihlásil policii, vězeňská služba následně potvrdila, že se jednalo o jejího instruktora.

Na videozáznamu je vidět, jak se osobní auto snaží předjet dodávku, kvůli svedení silnice do jednoho pruhu ale musí přibrzdit a zařadit se. O zhruba deset kilometrů dál pak řidič šoféra dodávky donutil zastavit přibrzďováním, přičemž mával služebním průkazem.

Auto nacouvalo do lidí před barem v Holýšově a strhla se bitka

Krimi

Když vystoupil, řidiče dodávky slovně hrubě napadl. „Mám chuť tě vytáhnout z auta a rozbít ti držku,“ obořil se na šoféra, který se ptal, jestli je muž od policie. „Vymlátit ti zuby, je mi to jedno,“ dostalo se mu odpovědi.

Případ měla nejdřív na stole policie, která rozhodnutí nakonec nechala vězeňské službě.

V jakém oboru je muž instruktorem, Kučerová neupřesnila. Podle Novy vyučuje sebeobranu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám