Hlavní obsah

Afghánec zadržený na dálnici D1 přijel z hraničního přechodu na Ústecku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Afghánec, kterého v úterý zadrželi policisté na dálnici D1, vstoupil na území ČR na hraničním přechodě Krásný les v Ústeckém kraji. Okolnosti vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Zadržený cizinec na D1Video: Aktu.cz

 
Článek

„Dvaatřicetiletý cizinec překročil hranici ČR v 17.48 na přechodu Krásný les v Ústeckém kraji. V té době ještě nebyl osobou v pátrání. Okolnosti, za jakých mu byl umožněn vstup na naše území, šetří z našeho vlastního podnětu GIBS,“ uvedl mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík.

Kontrolou na hraničním přechodě musí projít každý. Policisté jej následně zaregistrují v systému.

Policie na D1 chytila Afghánce, který se měl v Německu pokusit ubodat ženu

Krimi

Pražští policisté cizince zastavili na 41. kilometru dálnice D1 v úterý večer, němečtí kolegové je informovali, že muž je podezřelý z pokusu o vraždu své partnerky v Německu. Ve voze s ním cestovalo i jejich rok a půl staré dítě.

Policie na D1 dostihla prchajícího Afghánce, který měl v Německu pobodat ženuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Několik policejních hlídek zablokovalo vozidlo peugeot s německou značkou před sjezdem na Divišov a Český Šternberk. Podezřelý muž měl podle neoficiálních informací své ženě zasadit dvacet bodných ran, oběť útok přežila.

Hraniční přechod Krásný Les se nachází na dálnici D8 mezi stejnojmennou obcí a německým Breitenau. Dálnice navazuje na A17, která vede do Drážďan.

Reklama

Výběr článků

Načítám