Hlavní obsah

12 let pro sadistu za znásilňování čtyř žen

Právo, Svatava Hernandezová
PLZEŇ

Na dvanáct let do vězení ve čtvrtek poslal Krajský soud v Plzni třiatřicetiletého Petra Hanku z Karlovarska, který opakovaně znásilňoval své čtyři partnerky. Jeho sadistické choutky, kvůli nimž mu soud zároveň nařídil ústavní sexuologickou léčbu, málem vyvrcholily vraždou poslední z žen.

Foto: Město Karviná

Ilustrační foto

Článek

"Soud na základě důkazů a zejména výpovědí poškozených žen dospěl k závěru, že je obžalovaný trpící sexuální deviací pro společnost velmi nebezpečný. Potvrdili to i ústavní znalci, kteří jeho úchylku označili za znehybňující a psychický sadismus, kterým ženy týral. Psychický i proto, že nutil ženy například číst knihu o zahrádkářství a pak je přezkušoval. Když si něco nepamatovaly, musely knihu číst znovu. Stejně ho vzrušovalo i znehybnění partnerek při pohlavním styku. Jak zdůraznili znalci, jedná se o zvlášť nebezpečnou formu sadismu," uvedl v odůvodnění předseda senátu Roman Dočkal.

Trest si má Hanka odpykat ve věznici s mírnějším režimem, aby se mohl léčit.

Přiznal jen některá znásilnění

První Hankovou obětí se podle obžaloby stala jeho první žena v roce 1997. Rozvedla se s ním až o něco později, kdy se jeho násilné chování během sexuálního styku stupňovalo. Později se začala bát o život, protože jí hrozil, že pro ni vykopal hrob.

Stejné praktiky poznala i jeho druhá žena a následně i dvě přítelkyně. Ženy při sexu svázal a dusil polštářem. Od znásilnění u druhé manželky ho neodradilo ani její rizikové těhotenství.

Poslední z žen však zažila zřejmě jeho nejbrutálnější útok, kdy po škrcení upadla do bezvědomí.

Hanka některá znásilnění přiznal, většinu bodů obžaloby však popřel. Rozsudek zatím není pravomocný. Zatímco státní zástupkyně byla s výší trestu spokojená, Hanka si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám