Hlavní obsah

Lokomotiva zabila na přejezdu jedenáctiletou dívku

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PROSTĚJOV

Smrt jedenáctileté dívky a těžké zranění její stejně staré kamarádky si ve středu před půl třetí odpoledne vyžádala nehoda na železničním přejezdu na Olomoucké ulici v Prostějově. Děvčata přebíhala přes přejezd a v té chvíli tudy projela motorová lokomotiva, která je zachytila a ještě asi patnáct metrů vlekla po kolejích.

Článek

"Jedna z dívek byla na místě mrtvá, utrpěla zranění neslučitelná se životem," řekl Právu ředitel prostějovské záchranné služby MUDr. Pavel Holík. "Druhá utrpěla těžká zranění, je podezření i na vnitřní zranění. Proto byla transportována vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Olomouci," sdělil Holík.

Přejezd na rušné Olomoucké ulici není chráněn závorami, ale zvukovou a světelnou výstražnou signalizací. "Podle svědků byla signalizace v okamžiku, kdy se blížila lokomotiva, v provozu. Dívky se zřejmě snažily ještě před lokomotivou přeběhnout," sdělila mluvčí prostějovské policie Alena Slavotínková.

Dívky mířily přes přejezd Olomouckou ulicí od sídliště do centra města. Přes koleje vede jak přejezd pro motorová vozidla, tak chodník pro pěší. Lokomotiva zachytila dívky ve chvíli, kdy přejížděla ze stanice Prostějov - hlavní nádraží do stanice místní nádraží. Podle sdělení policie si nehoda vyžádala asi tříhodinovou výluku na trati.

Reklama

Výběr článků

Načítám