Hlavní obsah

Po loupeži se sám udal, na zimu chtěl do vězení

Novinky, pno
OLOMOUC

V pátek přepadl lupič s kuchyňským nožem v ruce klenotnictví v Olomouci. Při přepadení nebyl nikdo zraněn a muž utekl s nepořízenou. Jaké pak bylo překvapení kriminalistů, když se neúspěšný lupič sám přihlásil na policii. Záhada se však rychle vysvětlila. Muž se chtěl totiž ukrýt ve vězení před zimou. Pokud by uspěl, koupil by si prý cestu do Španělska, kde chtěl zůstat.

Článek

Po příchodu k prodejnímu pultu prodavačce lupič poručil, aby mu do igelitové tašky, kterou hodil na prodejní pult, dala peníze nebo zlato. Když to prodávající odmítla, vytáhl kuchyňský nůž s tím, že to myslí vážně a vyhrožoval jí, že přeskočí prodejní pult.

"V prodejně začal v tu dobu zvonit telefon a prodavačka pachateli řekla, že volá majitel, který za krátkou dobu přijde do prodejny. Pachatel se lekl a prodejnu rychle opustil, aniž by cokoliv odcizil," uvedla policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Muž se k loupeži sám přiznal a policistům sdělil, že v případě, že by se mu podařilo finanční prostředky nebo zlato získat, chtěl vycestovat z republiky do Španělska a v zahraničí zůstat.

Neúspěšný lupič chtěl tímto způsobem řešit svoji tíživou životní situaci. Ve středu policisté podají návrh na jeho vzetí do vazby. Za loupežné přepadení mu hrozí vězení od dvou do deseti let.

Reklama

Výběr článků

Načítám