Hlavní obsah

Wollner se při rvačce s Balvínem nedopustil trestného činu

PRAHA

Redaktor České televize Marek Wollner se při únorové rvačce s bývalým generálním ředitelem televize Jiřím Balvínem nedopustil trestného činu. Rozhodlo to Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 4. "Případ posíláme Obvodnímu úřadu, aby zjistil, zda jeho jednání nelze posoudit jako přestupek," řekla dnes státní zástupkyně Blanka Valsamisová.

Článek

Policie Wollnera obvinila z výtržnictví a ublížení na zdraví a navrhla státnímu zastupitelství, aby redaktora obžalovalo. Hrozilo mu až dvouleté vězení. Žalobce však ve Wollnerově jednání trestný čin nevidí. Proti jeho rozhodnutí může Balvín, který podal trestní oznámení, vznést stížnost. "Písemně jsem zatím nic neobdržel, tak se k tomu nechci vyjadřovat," reagoval dnes Balvín.

Wollner: je to fér

Wollner rozhodnutí zastupitelství přivítal. "Jsem rád, že státní zástupce dal za pravdu mé verzi a toto řešení považuji za fér," uvedl redaktor. Připomněl, že obvodní úřad bude řešit nejen incident mezi ním a Balvínem, ale i následující rvačku, které se podle Wollnera zúčastnilo dalších asi deset lidí včetně bývalého generálního ředitele ČT. Wollner, který od incidentu z vlastního rozhodnutí nevystupuje na obrazovce, se nyní hodlá co nejdříve vrátit ke své práci.

Incident mezi redaktory ČT a Balvínem se odehrál v únoru po předávání televizních cen TýTý. Konflikt popisovaly obě strany rozdílně. Redaktoři tvrdili, že vše vyprovokoval opilý Balvín. Bývalý ředitel ale vypověděl, že jej naopak napadla skupina redaktorů. Balvín na Wollnera podal trestní oznámení.

Všichni za jednoho, jeden za všechny

Podle redaktorů ČT se Balvín hrubým způsobem dotkl jejich profesní cti. Konflikt začal mezi druhou a třetí hodinou po půlnoci na toaletě hádkou mezi Balvínem a Wollnerem. "Při postoji tváří v tvář jsem do něho strčil, a tím to pro mě skončilo," uvedl tehdy Wollner. Balvín však vidí závěr diskuse jinak. "Po mém odchodu se vyřítil ze dveří a zezadu mě srazil pěstí k zemi. Dal mi ještě jednu, načež já mu ji vrátil, a přišel tak o hodinky," řekl. Podle něj i další roztržku začali televizní redaktoři, konkrétně Patrik Kaizr a Filip Černý. Ten naopak označil za agresivní Balvínovo chování. 

Reklama

Související články

Wollner na čas zmizí z obrazovky

Redaktor zpravodajství ČT Marek Wollner nebude podle svého rozhodnutí vystupovat na obrazovce ČT do doby vyšetření celého případu.

Výběr článků

Načítám