Hlavní obsah

Policista na koni stíhal Prahou muže bez dokladů

– PRAHA
Novinky, pno

Netradiční scéna se odehrála v pátek v centru hlavního města. Policista na koni tu v ulicích města honil cizince, který se zalekl policejní hlídky v parku Stromovka. Po honičce se nakonec ukázalo, že prchající muž je cizinec, který u nás nemá platné pobytové vízum.

Článek

Vše začalo ve Stromovce v okamžiku, kdy si policejní hlídka na koních všimla dvou mužů, které blížící se policisté na koních znervózňovali. Snažili se proto zmizet z jejich dohledu. Ti se ale už rozhodli muže legitimovat.

"V tom okamžiku se dal asi třicetiletý muž z dvojice na útěk z parku k Veletržní ulici. Policista na služebním koni Merlin jej začal pronásledovat i dalšími ulicemi. Postupně zavedla honička prchajícího muže a policistu až do ulice Milady Horákové, muž však stále prchal dál," uvedla policejní mluvčí Iva Knolová.

Nakonec pomohl policistovi na koni uprchlíka zadržet kolemjdoucí muž. "Ten se však i nadále bránil, a tak použil policista donucovací prostředky k jeho zklidnění. Neměl u sebe žádné doklady a hovořil špatně česky. Na policejní služebně bylo zjištěno, že dvaatřicetiletý ukrajinský občan nemá vízum k pobytu na území ČR. Případ byl postoupen cizinecké policii," doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám