Hlavní obsah

Policie v ČR kontrolovala falešné dálniční známky

Právo, Novinky, Petr Blahuš

Kriminalistům nezůstávají utajeny případy falešných dálničních známek. Už od pátku od 13:00 tak přichystali akci, která by se měla zaměřit na padělané dálniční kupóny. Na filuty a podvodníky, kteří se snaží okrást státní pokladnu, dohlížejí policejní hlídky.

Článek

Akce začala ve 13:00 na 12 stanovištích. Na každém je šest lidí, tři policisté a tři celníci. Od září zadrželi policisté spolu s celníky přes sto padělků velmi dobré kvality.

"Jen za tři čtvrtiny tohoto roku bylo odhaleno více než 500 kusů velmi zdařilých padělků dálničních známek," sdělil Právu mluvčí policejního prezídia Roman Skřepek. "Nejčastěji se jedná o padělky ročních kupónů pro nákladní auta," dodal.

"Máme již několik typů a víme, že padělky se tisknou u nás," řekl mluvčí. Podle něj se kromě operativního pátrání policie rozhodla ještě letos uspořádat sama nebo společně s celníky několik bezpečnostních akcí, zaměřených speciálně na odhalování těchto padělků. O tom, že akce mají smysl svědčí i to, že už po pouhých deseti minutách od zahájení akce zajistili policisté na staništi na 12 km silnice z Prahy do Hradce jednu falešnou dálniční známku.

Kontroly budou pokračovat

Na zvýšené policejní kontroly se tak mohou řidiči připravit do konce letošního roku na dálnicích a silničních komunikacích. Policie doporučuje řidičům, aby nové známky kupovali u zavedených prodejců.

"Dnešní kontrola je jen začátek. V tento okamžik kromě nás zahájilo svoji činnost jdeště dalších 11 stanovišť, obsazených vždy třemi policisty a třemi celníky," řekl Právu mluvčí generálního ředitelství cel Jiří Barták. "Zajištěné dálniční kupóny, u kterých je důvodné podezření, že jsou zfalšovány, budou odeslány na odbornou expertizu do naší celně- technické laboratoře," dodal Barták.

Reklama

Související články

Česko zaplavily padělky dálničních známek

Celníci v posledních dvou měsících odhalili při kontrolách 123 padělků dálničních známek. V šedesáti procentech případů šlo o známky za čtrnáct tisíc korun...

Výběr článků

Načítám