Hlavní obsah

Poslední člen Krejčířova gangu byl propušten z vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vazbě už není ani jeden z údajných kompliců kontroverzního podnikatele Radovana Krejčíře, který se před českou spravedlností skrývá na Seychelách. Poslední muž ze dvanáctičlenné skupiny, kterým je Ivan Hricik, je od minulého pondělí na svobodě.

Článek

"Skončila zákonná lhůta pro vazební stíhání," řekla ve čtvrtek mluvčí pražského vrchního státního zastupitelství Irena Zadražilová.

Skupina v čele s Krejčířem je stíhána za zločinné spolčení proti státnímu podniku Čepro. Krejčíř utekl loni v červnu při domovní prohlídce, za jeho útěk byl k podmínce odsouzen velitel policejní akce Jan Špitálský.

Krejčíř je stíhán jako uprchlý za řadu trestných činů. Úřady již požádaly Seychely o miliardářovo vydání, odpověď ale zatím neobdržely. Policie mezitím začala zatýkat Krejčířovy údajné komplice. Skupina podle policie fungovala jako zločinné spolčení a chtěla poškodit energetickou společnost Čepro.

Gang čítal více jmen

Členy údajného gangu jsou podle policie např. bývalý obchodní ředitel Čepra Martin Pechan, Ivan Hricik a Aleš Zagora, kteří se starali o Krejčířovy firmy v Česku, Aleš Kohoutek, bývalá zaměstnankyně Čepra Ivana Skopcová a Jaroslav Siuda, který je podle médií ekonomem Krejčířových firem. Zagora a Siuda byli donedávna také ve vazbě, žalobkyně je ale koncem září propustila na půlmilionovou kauci.

Dále jsou s Krejčířem stíháni podnikatelé Jaromír Raida a Radko Nauš, kteří byli donedávna ve vazbě kvůli jiné trestné činnosti na Ostravsku. I je ale podle deníku Právo ostravský státní zástupce propustil na kauci. Za padělání je v rámci Krejčířova údajného gangu stíhán ještě Tomáš Pavlíček, jenž prý s Krejčířem studoval na vysoké škole. Jako poslední byli loni v prosinci obviněni dva údajní Krejčířovi bodyguardi, boxeři Roman Kracík a Dan Macháček. Také oni strávili nějaký čas ve vazební cele. Podle policie měli na Krejčířův pokyn zařídit jeho setkání s obviněným Pechanem na Seychelách.

Krejčířův údajný gang se podle policie pokusil od státu vylákat složitým podvodem dvě miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám