Hlavní obsah

Expolicista Čaš byl obžalován, půjde k soudu

Právo, Josef Gabzdyl
OSTRAVA

Bývalý vedoucí dopravní policie ve Frýdku Místku Michael Čaš (35), který letos v červenci boural opilý, byl obžalován z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Článek

Po ukončení vyšetřování rozhodl o obžalobě státní zástupce Alois Dlouhý, Čašovu vinu tak brzy posoudí Okresní soud v Ostravě. "Spis sice měl tři sta stránek, ale mé rozhodování bylo velmi rychlé. Jsou splněny všechny předpoklady pro obžalobu. Vyšetřování prokázalo, že pan Čaš seděl za volantem a v krvi měl nejméně 3,12 promile alkoholu, což je hodnoceno jako těžká opilost. Přitom zranil dva lidi a na vozidle, do kterého narazil, způsobil škodu 62 tisíc korun," uvedl státní zástupce a upozornil, že o vině a případném trestu rozhodne až soud. Bývalému policistovi hrozí až tříleté vězení.

Čaš ještě jako policejní nadporučík narazil v době, kdy začala platit nová tvrdší dopravní pravidla, na Místecké ulici se svým Seatem Toledo do toyoty před ním, kde zranil ženu a dítě. Znalci i svědci se shodli na tom, že za volantem seděl Čaš, ačkoliv tvrdil, že byl na místě spolujezdce, jemu blízká osoba po nehodě v šoku utekla a on si jen přesedl, aby zhasl motor a zapnul výstražná světla. Svědci navíc vypovídali, že po srážce mu museli vzít klíčky od zapalování, protože se svůj vůz snažil nastartovat. Brzy po zveřejnění nehody byl Čaš propuštěn od policie a přišel o řidičský průkaz.

Čaš se k případu dlouhodobě nevyjadřuje, vyzvánění na svém mobilním telefonu opětovně přerušil. Svědek Jiří Jadrný, jehož manželka se synem utrpěli při nehodě zranění, sdělil, že by na případ nejraději zapomněl. "Ale svědčit samozřejmě přijdu. Manželka byla se zraněnou páteří na nemocenské zhruba dva měsíce a ještě nyní občas cítí bolesti," poznamenal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám