Hlavní obsah

Za prodej drog potvrdil soud policistovi podmínku

– OSTRAVA
Právo, hon

Podmíněný trest za distribuci pervitinu potvrdil ve čtvrtek ostravský krajský soud bývalému policistovi z Orlové na Karvinsku Jiřímu Hynkovi. Součástí pravomocného trestu ve výši dvou let s odkladem na tři a půl roku je i pětiletý zákaz působení u policie.

Článek

Třiadvacetiletý Jiří Hynek přitom dostal u policie výpověď už v květnu, kdy byl zatčen v Havířově u vlakového nádraží ve chvíli, kde známému předával marihuanu. Podle rozsudku celkem v 57 případech obstaral sobě a osmi kamarádům pervitin v hodnotě asi 10 tisíc korun a v dalších šesti případech pak i marihuanu. Drogy všichni konzumovali společně na víkendových zábavách.

Prý byl jen občasný konzument

Krajský soud v Ostravě musel případ přehodnotit proto, že se odsouzený odvolal proti stejnému rozsudku havířovského soudu prvního stupně. Pravomocný verdikt si ale vyslechnout nepřišel, místo sebe poslal jen advokáta. "Odvolání se zamítá. Rozsudek okresního soudu je zcela zákonný a uložený trest přiměřený," konstatovala předsedkyně odvolacího senátu Vlasta Zajícová.

Poukázala zejména na to, že jako policista si musel být vědom následků, přestože ve své obhajobě tvrdil opak. Navíc pervitin poskytl i několika lidem, které s ním dosud neměly žádnou zkušenost.

Hynek se ve své výpovědi před soudem hájil tím, že je spolu s kamarády jen občasný konzument, a netušil, že za to může být potrestán. "Takovou obhajobu považuji za nevěrohodnou a nedůstojnou bývalého policisty," konstatoval žalobce Alois Dlouhý.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám