Hlavní obsah

Případ policejních favoritů musel soudce odročit

Novinky, Milan Vojtek
BŘECLAV

Až v srpnu se bude Okresní soud v Břeclavi opět zabývat případem policistky Hany Třinácté, která je obviněna ze zneužívání pravomoci veřejného činitele a podvodu. Na dnešní hlavní líčení se totiž bez udání důvodu nedostavil přísedící. Z absence byl překvapen i soudce Oldřich Rezek.

Článek

"Asi to muselo být něco vážného, protože tento přísedící je jinak velmi poctivý a pravidelně chodí," řekl soudce, kterému nezbylo nic jiné, než hlavní líčení odročit. Tři svědci, z nichž nejvzdálenější byl k líčení předvolán až z Teplic v Čechách, jeli do Břeclavi zbytečně.

Policistka Hana Třináctá čelí žalobě, která ji viní ze zneužívání pravomocí veřejného činitele a podvodu. Podle obžaloby měla neoprávněně vzít do evidence 368 vozidel, především favoritů a formanů, ale i několik nákladních aut různých značek. Osobní vozy pocházely ze série aut, které za přísně stanovených podmínek směla používat policie a složky ministerstva obrany.

Policistka vinu popírá

Po vyřazení z provozu a evidence měly být prodány na náhradní díly, přesto se jich přímo na Břeclavsku vrátilo asi 340 opět do normálního provozu, přičemž technické průkazy až na výjimky vystavila právě Třináctá. Podle policejního znalce dokonce v jediný den na typové označení pro nákladní Tatru 815, vývozní provedení do Chile, vydala technické průkazy pro dvě různá nákladní auta a jednu Škodu Forman.

Z podvodného jednání ji obvinil jeden z kupujících, který kupoval auto, údajně z majetku otce obžalované. V rozporu s legendou o údajném šestiletém vlastnictví vozu byl i tento forman vzat do evidence krátce před prodejem. Novinářům Třináctá ústy svého obhájce vzkázala, že je nevinná. "Doufám, že o případu budete psát, až bude osvobozená," předjímal výsledek procesu manžel policistky.

Reklama

Výběr článků

Načítám