Hlavní obsah

Opilý důchodce střílel na úřadě

Právo, kg
BRNO

Zbytečné emoce připravily o peníze a řidičský průkaz 70letého muže, který se v úterý ráno rozhodl vynadat starostovi Přibyslavic na Brněnsku. Vzal si k tomu poplašnou pistoli a jel pod vlivem alkoholu na obecní úřad, aby starostovi vynadal za bourání cesty. Když mu tajemnice řekla, že starosta na úřadě není, tak vyšel na chodbu a dvakrát vystřelil do vzduchu ze startovací pistole.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Nespokojený důchodce si šel problém vyřešit po svém.

Článek

"Před obecním úřadem muže dostihl starosta. Na místě ho zadržel a zavolal rosické policisty, kteří mu udělali zkoušku na alkohol. Přístroj naměřil 1,84 promile alkoholu v dechu. Zadržený nespokojenec přiznal, že na úřad přijel svým autem a že před jízdou pil alkohol. Policisté jej zajistili a odvezli k podání vysvětlení a odběru krve do Rosic," poznamenal Aleš Mergental z policie pro Brno - venkov.

Za přestupek proti veřejnému pořádku může důchodce dostat pokutu tisíc korun. Za řízení pod vlivem alkoholu se dopustil přestupku řízení pod vlivem alkoholu, za který může dostat pokutu až dvacet tisíc korun. Navíc na stará kolena přišel o řidičský průkaz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám