Hlavní obsah

Bývalou Miss neposlali kvůli dětem do vězení

Právo, Tomáš Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za podíl na brutálním mučení svého známého potrestal v pondělí odvolací senát ústeckého krajského soudu finalistku soutěže Miss 1993 Mirjanu Patočkovou dvěma lety vězením, přičemž jí trest podmíněně odložil na pět let.

Článek

Třiatřicetiletou ženu zachránilo od pobytu za mřížemi to, že má tři děti ve věku od tří měsíců do osmi let.

Patočkovou letos v únoru uznal mostecký okresní soud vinnou z trestných činů vydírání a pokusu o ublížení na zdraví a potrestal ji dvěma roky vězení. Bývalá misska se ale odvolala proti výši trestu i vině. V pondělí před odvolacím senátem ústeckého krajského soudu však změnila svůj postoj a odvolala se jen proti výši trestu.

Další dva obžalovaní v kauze mučení občasného striptéra, přítel Patočkové a jeho kamarád, v červnu v odděleném líčení dostali čtyři a dva roky nepodmíněně.

Podle rozsudku se Patočková zúčastnila v roce 2003 napadení mladého muže se sníženým intelektem, který si musel kladivem vytlouct zuby, bodnout se do nohy, jíst hlínu a vyhrabat si hrob. Útočníci poté svou oběť ještě pořezali na uších, Patočková ho podle rozsudku nutila pít leštěnku, na zemi do oběti kopali, házeli po muži kamení a ruce mu poranili kladivem. Napadený utrpěl vážná zranění a šok.

"S tak hnusným a odporným činem jsem se za 25 let praxe ještě nesetkala," uvedla předsedkyně odvolacího senátu. Mostecký soudce uvedl, že šlo o zarážející brutální útok hraničící až se sadismem. Státní zástupkyně před odvolacím senátem ústeckého krajského soudu v pondělí uvedla, že mostecký soud výší trestu u Patočkové nepochybil. "Činu jen nepřihlížela, ale aktivně se ho zúčastnila. Pokud se odvolací senát rozhodne pro podmíněný trest, tak by měl být citelný," dodala státní zástupkyně. Zmláceného muže našli po útoku v kaluži krve náhodní kolemjdoucí na jednom z mosteckých sídlišť. "Snažím se na ty věci zapomenout, ale nejde to. Nevím, proč mi to udělali. Poslouchal jsem je proto, že jsem z nich měl velký strach," řekl před mosteckým soudem zbitý muž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám