Hlavní obsah

Pitr už je doma, může nastoupit do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Schopen nástupu do výkonu trestu, takový je verdikt odborné komise Vězeňské služby (VS), která zkoumala zdravotní stav odsouzeného Tomáše Pitra. Kontroverzní podnikatel by si tak konečně mohl v následujících dnech začít odpykávat pětiletý trest za daňové delikty.

Článek

Informaci komise zaslala předsedovi senátu pražského městského soudu Petru Novákovi. "Po prostudování zprávy, kterou bych měl obdržet maximálně do dvou dnů, spolu se senátem rozhodnu, zda pana Pitra vyzvu k nástupu do výkonu trestu s pevně určeným termínem, nebo zda zvážím, že se jeho nástup z těch a těch důvodů odkládá," řekl Právu soudce Novák.

"Zatím bych ale vyloučil to, že by pana Pitra k nástupu do výkonu trestu doprovodila policie. To snad jen v případě, kdyby moji výzvu k nástupu nerespektoval," dodal soudce.

Pitr byl hospitalizován v pražské střešovické nemocnici krátce před 5. říjnem, kdy měl nastoupit do pankrácké věznice. Trápily ho bolesti zad. Z nemocnice byl propuštěn minulý týden v pátek. "Ošetřující lékař pana Pitra usoudil, že pacientovy potíže ustoupily natolik, že mohl být propuštěn do domácího léčení," řekla Právu mluvčí nemocnice Magda Thomesová. Pitr by měl podle ní nadále docházet na kontroly.

Pitrovo vyjádření se Právu včera nepodařilo získat, nicméně o několik dní dříve se svěřil, že se obává o svůj život. "Bojím se, že tu existuje snaha se mě zbavit," řekl Právu Pitr s tím, že nebezpečí mu hrozí od sociální demokracie, konkrétně od Stanislava Grosse a Jiřího Paroubka. O možném scénáři likvidace má podle svých slov jasno. "Myslím, že by to tahle parta chtěla udělat tak, aby to vypadalo jako sebevražda," dodal. O přidělení ochranky však požádat nechce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám