Hlavní obsah

Černý víkend pro řidiče pokračuje: sedm mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Černý víkend pro řidiče na českých silnicích pokračoval i v noci a v neděli ráno. V noci na neděli zemřeli další čtyři automobilisté. Dva mladíci zemřeli v neděli v noci při srážce osobního automobilu a autobusu v Prostřední Bečvě na Vsetínsku a další dva mladí muži zemřeli při nehodě osobního auta na Berounsko. Čtyři oběti z noci se tak připojili k sobotním dvěma smrtelným nehodám motocyklistů, při kterých zahynuli tři lidé.

Článek

Dva mladí zemřeli v neděli v noci při srážce osobního automobilu a autobusu v Prostřední Bečvě na Vsetínsku. Osobní vůz dostal zřejmě v zatáčce smyk, vjel do protisměru a čelně do autobusu narazil. Dva mladí muži jedoucí ve voze na místě zemřeli.

Hasiči se je snažili ze zdemolovaného auta vytáhnout, ale již jim nedokázali pomoci. Automobil i autobus skončily v příkopě, v autobuse nebyl nikdo zraněn. Informoval o tom mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Ve slovenském zájezdovém autobuse cestovalo asi 25 mladých lidí ve věku kolem 30 let. Cestující pak čekali v místní restauraci na náhradní odvoz.

Doprava v místě nehody byla svedena do jednoho pruhu. Omezení trvá podle Mitáčka do ranních hodin

Smrtelná nehoda na Berounsku

Při další smrtelné nehodě zemřeli v noci na neděli dva lidé v okrese Beroun. Čtyři minuty po třetí hodině ráno příbramské operační středisko přijalo výzvu k havarovanému osobnímu vozu v obci Loděnice. Na místo vyjela rychlá lékařská pomoc a rychlá zdravotnická pomoc z Berouna. Také tam zasahoval Hasičský záchranný sbor a nehodu vyšetřuje Policie ČR. Informovala o tom Nina Šeblová z tiskového oddělení záchranné služby Středočeského kraje

"Dva přibližně dvacetiletí muži byli v autech zaklínění a po příjezdu záchranné služby nejevili známky života. Jeden z nich měl asi zlomený vaz a druhý vážná mnohočetná zranění neslučující se se životem. Třetí asi devatenáctiletý mladík utrpěl vážné zranění - měl otevřenou zlomeninu klíční kosti, pohmožděniny a tržné rány a zasahující lékař měl podezření na úraz hlavy," uvedla Šebelová.

Posádka záchranné služby pacientovi podala anolgosedaci, připojila jej na umělou plicní ventilaci a prováděla další život zachraňující úkony.

Po poskytnutí neodkladné přednemocniční péče byl pacient převezen do Ústřední vojenské nemomocnice ve Štřešovicích.

Havarovaní motorkáři

V sobotu přitom na českých silnicích zemřeli už tři lidé. Dva  zemřeli při dopravní nehodě dvou motocyklů v Buchlovských kopcích na Uherskohradišťsku, třetí motorkář se zabil po nárazu stromu na Nymbursku.

Reklama

Výběr článků

Načítám