Hlavní obsah

Na českých silnících v sobotu zemřeli tři motorkáři

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Dva lidé zemřeli při dopravní nehodě dvou motocyklů v Buchlovských kopcích na Uherskohradišťsku, třetí motorkář se zabil po nárazu stromu na Nymbursku. Další dva těžce zranění jsou hospitalizováni v nemocnici.

Článek

"Krátce před druhou hodinou jsme obrdželi informaci o čelním střetu dvou motocyklů. Nehodu podle předběžného šetření zavinil motorkář, který  předjížděl přes plnou čáru v zatáčce auto. Oba motocyklisté byli na místě mrtví," referoval Novinkám o nehodě v Buchlovských kopcích mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Pro těžce zraněnou spolujezdkyni z motorky podle něj přiletěl vrtulník a transportoval ji do brněnské nemocnice. Hasiči uklidili místo po nehodě a vyprostili motocykly, které skončily mimo vozovku.

Zanedlouho po nehodě havaroval nedaleko další motocyklista, který odbočil z hlavního tahu na Boršice a při předjíždění se čelně srazil s osobním automobilem. Třiadvacetiletý motocyklista utrpěl těžké zranění hlavy, lékaři jej převezli do uherskohradišťské nemocnice.

Smrtelná nehoda na Nymbursku

Další smrtelná nehoda na motocyklu se v sobotu odpoledne odehrála na Nymbursku. Muž, který mířil z Poděbrad směrem na Jičín, narazil do stromu. Informovala o tom Nina Šeblová z tiskového oddělení záchranné služby Středočeského kraje.

Kolínské operační středisko přijalo výzvu k havarovanému motocyklistovi v 16:26. Po příjezdu posádka z Nymburka okamžitě zahájila resuscitaci, ale bohužel se ji obnovit pacientovy základní životní funkce nepovedlo. K místu byl také přivolán vrtulník Letecké záchranné služby z Hradce Králové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám